Arabesque

Back

Arabesque

  • Location

    Riyadh, Saudi Arabia

  • Area

    1,300 sqm

  • Scope

    Interior and Landscape

  • Year

    2013 – 2015

  • Status

    Complete

Inspired by the naturally carved rock formations of desert wadis, the landscape design integrates vertical planting terraces with cascading waterfalls to reduce the impact of the house’s tall boundary wall. Shaded seating areas, with expansive views over the garden, are built-in between planters to create an inviting yet cosy atmosphere. In contrast to the warm tones of the hardscape, the interior has a cooler, bold palette of black and white with an eclectic mix of contemporary Arabian design and furniture.

  • Client

    Private

  • Team

    Omar Al Omari, Anna Kowal, Ewa Kazmierczyk, Victor Hadjikyriacou