Courtyard House

Back

Courtyard House

  • Location

    Riyadh, Saudi Arabia

  • Area

    1,500 sqm

  • Scope

    Architecture, Interior and Landscape

  • Year

    2016

  • Status

    Concept

In a context where privacy and overlooking are sensitive issues, the aim was to bring greenery and natural light into the house through a central courtyard. This conservatory is a contemporary interpretation of the traditional Islamic courtyards, which protected inhabitants from the harsh natural elements and desert sun, and the unwelcome prying eyes of neighbours, creating a tranquil and luxurious heart within the home. The colonnade concept blends traditional and contemporary architecture.

  • Client

    Private

  • Team

    Omar Al Omari, Deena Fakhro, Isabelle Tung, Huida Xia, Simona Sabackova